Bedrijfsbezoek leerlingen Wolfert Lyceum

Als onderdeel van het examenjaar voor HAVO en VWO moeten leerlingen een profielwerkstuk maken. Het staat symbool als een soort meesterproef ter afsluiting van de schoolcarrière. Op het Wolfert Lyceum kunnen leerlingen met het vak economie of management & organisatie in het profiel ervoor kiezen een profielwerkstuk te maken door een eigen onderneming op te zetten.

In groepen van drie tot vijf leerlingen gingen de leerlingen uit 5 HAVO en 6 VWO van het Wolfert Lyceum aan de slag om met hun kennis, kwaliteiten en doorzettingsvermogen een succesvol bedrijf op te starten. Ze brachten een bezoek aan Bergschenhoek BV. Waar de docenten op school zich veelal bezig houden met de theorie is het leerzaam geweest om de theorie in de praktijk te zien. In het Experience center kregen de leerlingen een bedrijfspresentatie en een rondleiding. Sprekers van verschillende afdelingen lieten de leerlingen vanuit meerdere invalshoeken kijken naar de bedrijfsvoering voor de eigen onderneming.

Vol inspiratie, tips en trucs van de sprekers uit de praktijk gingen de leerlingen weer richting school om het geleerde direct in hun eigen bedrijf toe te passen.

Bergschenhoek Groep

 

Boterdorpseweg 10
2661 AC Bergschenhoek
Postbus 45
2650 AA Berkel en Rodenrijs
Nederland

 

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.